Bild förtydligande

Utsikt mot söder från Slåttdalsberget.



söndag 21 augusti 2011

Gränsmöte Entré Väst..


En berättelse om, vart vi varit idag.


Samarbete, visst är det ett vackert ord, samarbete som idkats mellan Nätra och Vibyggerå församlingar.
Entré Väst Skuleskogen, här har de två församlingarna ett gemensamt gränsmöte, symboliskt nästan mitt på gränsen, ett bättre, passande går ej att finna.
Regn var på förmiddagen nära sätta käppar i hjulet för träffen, risk att den måste ställas in, men väder gudarna, fattas bara, var på församlingarnas sida, det blev ett fantastiskt möte.
Lennart Kempe, hade lagt ned stor möda i att få tillstånd, Länsstyrelsen Västernorrland är den förvaltning som handhar skötseln av nationalparken och deras tillstånd behövdes för att kunna genomföra mötet.
Tillstånd beviljades, det var verkligen tur, av genomförandet och det är vi alla som var på plats tacksamma för, vilken eftermiddag det blev.
Visst är det märkligt, att för ett antal tusen år sedan hade vi fått använda båt, för ett besök, här vid Entré Väst en ö i arkipelagen.
Det är mäktigt att besöka Skuleskogen.
Lennart Kempe, hälsar alla hjärtligt välkomna och Kjell Eriksson klämtar in träffen till tonerna av en gammal hästpingla.
På sitt oefterhärmliga sätt, med symboliken av en kämpande groda, i en gräddbunke, som inte ger upp, fortsätter Lennart och manar han oss alla, oavsett vad livet har i beredskap, ge inte upp..
Med den mäktiga gamla täta skogen, som inramning, gick hans ord direkt till hjärtat, platsen, stämningen gjorde att man tog till sig allt, kände sig stärkt, vi ger inte upp oavsett vad livet har att ge.
Nätragillets dansare var även de på plats och vi fick se en härlig uppvisning i konsten att dansa gillets dans, hambo, polka, schottis allt under ledning av (mr.dans him self), Torsten Söderberg.
Vi sjunger unisont, O store Gud och, vad mer träffande, Var jag går i skogar berg och dalar, en psalm som verkligen passar på denna underbara plats, på gränsen mellan församlingarna och med Skuleskogens mystik som omgärdar.
Som sista sång Härlig är jorden, ännu en psalm, som skriven direkt som en hyllning till Entré Väst.
Så var denna härliga eftermiddag tillända, den har varit underbar, kanske, kanske får vi en fortsättning nästa år.
En antydan om att vi träffs, Entré Syd, nästa år utlovades.

Lennart Kempe hälsar välkommen
Kjell Eriksson ringer in träffen

Nätragillets spelemän
Nätragillet dansar

Det var mysigt, vid Entré Väst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Pensionär, född 1930, gillar att vara ute i naturen, fiska, vandra i fjällen, fotografera, dansledare, körsång