Bild förtydligande

Utsikt mot söder från Slåttdalsberget.



tisdag 12 maj 2009

Vårens första in på Nätrafjället





En observations vandring.

Hur långt har våren hunnit inne på Nätrafjället? Jag kollar, startar vid skidstugan Hinnsjön följer skogsbilvägen upp mot Blåvikshöjden.
Efter att passerat hygget, som vägen går genom de första femhundra meter, börjar det visa sig att än är det inte snöfritt och att gå in på skogen gör sig inte det blir att följa vägen.
Den snörika vintern verkar ha gått hårt åt ungskogen, många brutna toppar av gran och tall vittnar därom och lövskogen som växer efter vägrenen står böjd efter att ha tuktats av snön.
Gråfåglar och harar har haft kalas på den bågnande lövskogen, därom vitnar lämningar, hararna kanske även haft någon duell om någon vacker hona, vem vet om man tolkar tecknen rätt.
Bortom Blåvikshöjden blir det uppflyg av såväl tjäder som orre, hör deras tunga vingslag där de försöker lyfta i den täta snårskogen, några syns flyga efter vägen, kul att det finns liv i skogen.
Älgen lyser dock helt med sin frånvaro inte ett enda färskt spår, har kanske inte kommit tillbaka från vintervistet, de brukar nog, många i varje fall, vandra ned mot Ådalen under vintern är väl bättre med mat där och mindre snö.
En skogbilväg är bra när man vill hålla koll på viltets vandringar spåren syns väl.
Svänger ned till Sunnansjö bodarna innan jag vänder åter, skänker en tanke till de duktiga som hållit spåren öppna i vinter, ni har min högaktning, men nu går det mot vår och sommar och förhoppningsvis många sköna vandringar inne på fjället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Pensionär, född 1930, gillar att vara ute i naturen, fiska, vandra i fjällen, fotografera, dansledare, körsång