Bild förtydligande

Utsikt mot söder från Slåttdalsberget.



lördag 17 december 2011

Premiär.


Det finns många sätt att göra premiär, ett är att första gång på säsongen gå ut på tur med skidor på fötterna.
I fjol den här tiden, var premiären en månad tidigare, hade det blivit ett antal mil och det har länge sett ut som om skidpremiären skulle utebli i år.
Visst bor vi inom ett fantastiskt område, nere vid kusten gröna gräsmattor, 15 km. inåt landet 50 cm. snö.
Så skulle det bli premiär, Hinnsjöstugan Nätrafjället tänkt som utgångspunkt. Redan i Bjällsta börjar snökanterna efter vägen torna upp sig och väl uppe, full vinter.
Nätra Gif motion har påbörjat spårdragning, leden är trampad upp till Västanåbodarna, inga spår dock, några cm. ytterligare snö har kommit under natten.
Det blir en vinglig början, känner sig som Bambino på blankis, är ganska svår åkt, på dessa moderna skidor, när det inte finns spår att följa.
Upp Blåvikshöjden, svänger bort i riktning Västerselsbodarna, här uppe på myrlandskapet lämnar jag spåret och skidar fritt, bär faktiskt bra, bort över myrar och kalhyggen, vänder så småningom åter att ta spåret tillbaka.
Det är mäktigt inne på skogen, så avstressande ljuvligt, bara njuta, skida fram i lagom takt, tyda skogens spår, en räv som strosat fram i sök efter mat, harars traj, älg som korsat leden, hermelin och småvessla, man känner sig nästan som en forntida jägare.
Dagern kort, tid för hemfärd, det blev en riktigt fin runda i det disiga vädret, nollgrader i luften och noll sikt.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Pensionär, född 1930, gillar att vara ute i naturen, fiska, vandra i fjällen, fotografera, dansledare, körsång