Bild förtydligande

Utsikt mot söder från Slåttdalsberget.



lördag 4 april 2015

Skuleskogen väst.









Det har varit lite död tid, inte så att jag ej varit ute på vandring, nej det är så att det mest blivit landsvägs vandring.
Nu Påsklördag och ett härligt vårväder med flödande sol, lagom värme i luften, därför en vandring, en vandring med snö skor.
Snön ligger djup ännu, det är endast nere vid bebyggelsen som snön i stort är borta, inne på fjället och Skuleskogen finns gott om varan.
Parkerings fickan vid Skuleskogen väst, får bli utgångspunkt, finns en skogs bilväg som slingrar sig fram mot Flärken och Pikberget, skön att vandra, skaren bär bra när man har snö skor, vid vägens slut, blir det frivandring ned genom markerna riktning mot Bergs fäbodar och Bomyran.
Solen flödar, allt är tyst endast ett avlägset brus från E-fyran, tyvärr verkar det som, om allt vilt försvunnit, endast några rävspår, inte en fågel inte ett harspår eller ekorre, bara tystnad, är det den så kallade civilisationens fel? men trots detta visst det är skönt att leva, när man har möjligheten söka sig ut i naturen, trots att gubben börjar bli till ålder kommen.
Får några fina vinterbilder, förundras när man ser det massiva Skuleberget, betänk att för ca. 10000 år sedan var berget nästan helt täckt av vatten,en liten Ö- bara.

Det blev en fin Påsk lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Pensionär, född 1930, gillar att vara ute i naturen, fiska, vandra i fjällen, fotografera, dansledare, körsång