Bild förtydligande

Utsikt mot söder från Slåttdalsberget.



tisdag 24 april 2012

På jakt efter våren.

Det har varit regn en hel dag, nu skall väl våren vara på väg, dagen efter riktigt varm men grå, en långpromenad att söka vårtecken skadar väl inte.
Nätraån, mäktig, vattnet brunslammigt, vårkänsla, njaa.
Nätra gamla kyrkoruin, påminner inte hellre den speciellt om våren, inga känslor väcks.
Laxbygget Gustafsfors, här forsar det hejvilt, men inte hellre här infinner sig några direkta vårkänslor.
Kubabron, där vattnet forsar fritt sedan dammen revs, men den nya gångbron över ån fyller sin givna plats, perfekt, men några vårkänslor, kanske ändå.
Vadbäcken, nästa fylld till brädden med vatten, här börjar det ändå kännas lite smått och strax bortom bäcken, där landet breder ut sig mot Bredånger och Tofsvipornas drillande hörs, bort över gammal “läggdorna” då börjar det ändå att pirra lite.
Bortom den snöfria bruna åkermarken, där borta i fjärran, ser man ändå Tjärtunnbergets massiv helt täckt av snö, en kontrast, något av vår och full vinter.
Rundar Svedjefjärden, ännu inget påtagligt vårtecken, inte en tussilago ens, Svedjefjärden helt täckt av is, en liten vak där Gôrbäcken rinner in.
Gôrbäcken förresten, för tillfället ganska tuff, vattnet forsar som om den vore en riktig å, lite av stor kaxighet kanske, jo det var det där förresten, hur är det numera med “stenbiten” i bäcken?
Under fyrtitalet, när mina kusiner från Norrsvedje var riktigt i farten, fanns det gott om “stenbit” i bäcken, fick mig till tals många spännande fiskeäventyr, när vi träffades.
Nu har jag rundat sjön och här, på vägkanten i Sörsvedje, här har jag mitt vårtecken, tre ynka tussilago hukar sig där vid kanten, tittar försiktigt fram som om dom bad om ursäkt för att dom vågar titta fram.
Välkommen kära små, vandringen var inte förgäves, jag fick en liten glimt av en kommande vår.



Nätra Kyrka.



Laxbygget, Gustafors


Svedjesjön isttäckt

Gôrbäcken

Tre tussilago.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Pensionär, född 1930, gillar att vara ute i naturen, fiska, vandra i fjällen, fotografera, dansledare, körsång