Bild förtydligande

Utsikt mot söder från Slåttdalsberget.



lördag 20 september 2014

Täcksklippen.

Vilken underbar höstdag. Väderlekstjänst har hotat med sämre väder, varför inte då göra en vandring från Hålviken till Täcksklippen. En vandring jag gjort varje år, med hopp om att kunna göra om bravaden, många år än.
Är inte speciellt lätt att vandra leden bort från Hålviken, stenig och full av trädrötter, dessutom några ordentliga stigningar, där de sista hundra meterna är ren klättring.
Väl uppe får man dock lön för mödan, vilken utsikt ut över vår underbara skärgård och, inte att förglömma, det skogsbevuxna landskapet västar, in mot landet.
Staden Örnsköldsvik, med Lasarett, Sörliden området, Genesön, Husum och ut mot skärgården alla öar och skär, Järvön, Grisslan, Klösan, Trysunda, Älgön och mot söder  Strängöarna, Skuleskogen, Köpmanholmen, Ulvöarna, ja det är en vidunderlig utsikt, man sitter stum och bara njuter av allt det vackra och nere i djupet kan man skönja en glimt av Balestjärn, tänk vilket fantastiskt landområde, Höga Kusten är, helt underbart.

Det blev en njutningsfull vandring, i ett strålande sen septemberväder, med kvarvarande underbara synintryck på näthinnan.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Pensionär, född 1930, gillar att vara ute i naturen, fiska, vandra i fjällen, fotografera, dansledare, körsång